ABD Ziyaretçi Vizesi B1-B2

abd-vize

B1 Vizesi: Geçici olarak, iş amaçlı seyahatler için verilen vize türüdür.
B2 Vizesi: Turistik geziler veya tıbbi tedavi görme amacı ile yapılan seyahatler için verilir.

Ziyaretçi vizesi başvuranlar, Amerika’da en fazla 6 ay kadar kalabilirler.

Profesyonel vize danışmanlığının sizlere özellikle turistik başvurularda 10 senelik Amerika vizesi avantajını sağlayacağını unutmayınız.

  • Kırmızı chipli ( normal ) Yeşil ( hususi ) Gri (hizmet ) ve diplomatik pasaportların tamamına Amerika vizesi uygulanmaktadır
  •  Amerika vizesi için pasaportunuzun naz 6 ay geçerlilik süresi olması gerekmektedir.
  • Amerika Büyükelçiliği parmak izi uygulamasından dolayı Amerika vizesi müracaatlarını sadece şahsen kabul etmektedir. Firmamız sizlere Profesyonel vize danışmanlık hizmeti vermektedir..
  • Son 10 yıldan daha eski pasaportlarla Amerika vizesi başvuruları kesinlikle kabul edilmemektedir.
  • Amerika vizesi başvuru formu olan DS-160 formu eksiksiz ve online olarak doldurulmaktadır.Amerika vizesinde fotoğraf ebatı 5×5 olup forma online şekilde eklenmektedir.
  • Amerika Büyükelçiliği randevu sistemiyle çalışması ve bayram, yılbaşı, sömestr, fuar, dil okulları gibi yoğun başvuruların olabilmesi ihtimali üzerine Amerika vizesi başvurularının en az 45 gün önce randevu talebiniz gerçekleştirmeniz önemle rica olunur.

*Amerika vizesinde bölge ayrımı bulunmamaktadır.

*Amerika vizesinde express vize uygulaması bulunmamaktadır.

Amerika Vizesi için Neden Profesyonel Danışmanlık ?

  • Her yıl çok sayıda kişi, hatalı başvuru nedeniyle Amerika vizesi reddi almaktadır. Vize kriterleri her ülkeye , hatta konsolosluğa göre değişmekte ve bu değişiklikler sıklıkla yapılmaktadır. Bu nedenle vize başvuruları eğitimli, deneyimli ve güncel bilgi donanımlı vize danışmanları tarafndan yönetilmelidir.
  • Amerika vizesi almak için sadece sizden istenen belgeleri toplamak yeterli olmayabilir. Bu yüzden her yıl bir çok kişi tüm belgeleri toplamış olmasına rağmen Amerika vizesi reddi almaktadır. Deneyimli ellerden geçmemiş bir Amerika vizesi dosyası, size çok zaman kaybettirebilir,Amerika vizesi reddi almanıza hatta vize sicilinizin bozulmasına ve daha sonraki Amerika vizesi başvurularınızda büyük zorluklar yaşamanız sebep olabilir.
  • Alacağınız profesyonel vize danışmanlığının sizlere özellikle turistik başvurularda 10 yıl multiple Amerika vizesi avantajını sağlayacağını unutmayınız.

Size de vize reddi alan birçok kişi gibi, red aldıktan sonra değil, işlemin başında danışmanlık desteği almanızı öneriyoruz.

Gerekli Belgeler;

İşveren olarak Amerika Vizesi – İşveren Olarak Amerika Vize Başvurusu

•Amerika vizesi başvuru formu olan DS-160 formunun eksiksiz ve online olarak doldurulması

• Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe

• Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi

• Vergi Levhasının Fotokopisi

• İmza Sirküleri Fotokopisi

• Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi

• Oda sicil kayıt sureti

• Hesap Cüzdan Fotokopisi

• Gayrimenkul Tapu Fotokopisi

• Otel ve Uçak Rezervasyonları

• Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)

• 1 adet Resim (5cmx5cm , arka fonu beyaz, düz bakar ,kulaklar görünecek şekilde yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

• Pasaport ( en az 6 ay geçerli pasaport , varsa eski pasaportlarınız )

• Bağ-kur Dökümleri

• Vize başvuru harcı 160 USD (Konsolosluk hesabına ödenen banka dekontu )

Bordrolu çalışan olarak Amerika Vizesi – Bodrolu Çalışan olarak Amerika Vize Başvurusu

• Amerika vizesi başvuru formu olan DS-160 formunun eksiksiz ve online olarak doldurulması

•.Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Amerika konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.

• Şirketin imza sirküleri

• Vergi levhasının fotokopisi

• Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi

• Ticari sicil gazetesi fotokopisi

• Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi ( SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)

• 4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi

• Son üç aylık bordro fotokopisi

• Şirketin hesap cüzdan fotokopisi

• Gayrimenkul tapu fotokopisi

• Kredi kartları fotokopisi

• Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,

• Ticari Seyahatleriniz İçin Amerika daki Firmadan Davetiye
( Amerika dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Amerika konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir. )

• 1 adet Resim (5cmx5cm , arka fonu beyaz, düz bakar ,kulaklar görünecek şekilde yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

• Pasaport ( en az 6 ay geçerli pasaport , varsa eski pasaportlarınız )

• Vize başvuru harcı 160 USD (Konsolosluk hesabına ödenen banka dekontu )

Ev Hanımı olarak Amerika Vizesi – Ev Hanımı olarak Amerika Vize Başvurusu

• Amerika vizesi başvuru formu olan DS-160 formunun eksiksiz ve online olarak doldurulması

• Amerika konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe

• Gayrimenkul tapu fotokopisi

• Hesap cüzdan fotokopisi

• Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

• 1 adet Resim (5cmx5cm , arka fonu beyaz, düz bakar ,kulaklar görünecek şekilde yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

• Pasaport ( en az 6 ay geçerli pasaport , varsa eski pasaportlarınız )

• Eşinin geçerli yada eski Amerika vizesi varsa fotokopileri

• Vize başvuru harcı 160 USD (Konsolosluk hesabına ödenen banka dekontu )

Öğrenci olarak Amerika Vizesi – Öğrenci olarak Amerika Vize Başvurusu

• Amerika vizesi başvuru formu olan DS-160 formunun eksiksiz ve online olarak doldurulması

• Amerika Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe

• Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi

• 18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Amerika ya seyahat edebilmesi için muvafakatname

• Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

• 1 adet Resim (5cmx5cm , arka fonu beyaz, düz bakar ,kulaklar görünecek şekilde yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

• Pasaport ( en az 6 ay geçerli pasaport , varsa eski pasaportlarınız )

• Anne veya Babanın geçerli yada eski Amerika vize si varsa fotokopileri

• Vize başvuru harcı 160 USD (Konsolosluk hesabına ödenen banka dekontu )

Emekli olarak Amerika Vizesi – Emekli olarak Amerika Vize Başvurusu

• Amerika vizesi başvuru formu olan DS-160 formunun eksiksiz ve online olarak doldurulması

• Amerika Konsolosluğu vize departmanına hitaben dilekçe

• Emekli cüzdanı fotokopisi

• Sağlık karnesi fotokopisi

• Gayrimenkul tapu fotokopisi

• Banka cüzdan fotokopisi

• 1 adet Resim (5cmx5cm , arka fonu beyaz, düz bakar ,kulaklar görünecek şekilde yeni çekilmiş ve rötuşlanmamış )

• Pasaport ( en az 6 ay geçerli pasaport , varsa eski pasaportlarınız )

• Vize başvuru harcı 160 USD (Konsolosluk hesabına ödenen banka dekontu )